Maturantska parada gre h koncu

0 150
Maturanstko parado sta si ogledala tudi predsednik Borut Pahor in Tanja Pečar.

Na Slovenski cesti v Ljubljani je danes opoldne več tisoč maturantov na Straussovo glasbo Quadrille zaplesalo tradicionalno četvorko.Maturantska parada in Maturantska četvorka bi naj združili okoli 50.000 plesalcev V okviru že 14. Maturantske parade so hkrati zaplesali tudi mladi drugod po Sloveniji in v tujini. 

6366ea88bc5748b82c646b23823b7144

Letošnja Maturantska parada se je  začela ob 9.00 s prihodom maturantov in njihovih spremljevalcev na GR, sledila je registracija četvork in pohod na Slovensko cesto.  Ob 11.00 je bila generalka, točno opoldne pa se je začela največja četvorka na svetu. Potem ko so ljubljanski maturantje odplesali četvorko, so prek mobilnih telefonov donirali za prizadete v poplavah, nato pa v znak podpore vrstnikom v Bosni in Hercegovini, Srbiji in na Hrvaškem telefone dvignili visoko v zrak.

Sledil je plesni karneval ter plesno druženje na Slovenski, od koder so se maturantke in maturanti okoli 13.00 spet počasi odpravili proti GR, kjer jih bodo do večernih ur zabavali Big Foot Mama in didžej.

V prestolnici sta se dogodka udeležila predsednik RS Borut Pahor in ljubljanski župan Zoran Janković. Janković je mlade pozval, naj se spomnijo svojih vrstnikov v Bosni in Hercegovini, Srbiji in na Hrvaškem, ki so ji prizadele poplave.

 

Plesna zveza Slovenije je kot nosilec projekta European Quadrille Dance Festival organizirala ulično četvorko v 20 slovenskih mestih in okoli 30 mestih po drugih evropskih državah. Mednarodni projekt je sicer zaživel leta 2005, ko so se Mariboru priključila štiri pobratena mesta, Kraljevo, Osijek, Szombathely in Gradec.