Mesto bere ob Dnevu mestne knjižnice

0 28

Na Stritarjevi ulici bo v petek, 13. junija 2014, popoldne potekal Dan Mestne knjižnice Ljubljana z zaključno prireditvijo projekta Mesto bere.

 

Mestna knjižnica Ljubljana že tretje leto zapored pripravlja prireditev na prostem v središču Ljubljane. Delovanje in storitve Mestne knjižnice Ljubljana bodo od 16. ure naprej predstavljali na stojnicah Centra vseživljenjskega učenja s servisi, Potujočo knjižnico, predstavitvijo virtualne knjižnice in elektronskih storitev ter za najmlajše z igroteko na prostem z ustvarjalnimi delavnicami. Letos se bo Mestni knjižnici Ljubljana pridružil tudi mestni kino Kinodvor.
Ob 17. uri se bo začel kulturni program na glavnem odru: najprej z bralno intervencijo Pripovedovalskega varieteja, ki ji bo ob 18. uri sledila podelitev priznanj udeležencem projekta Mesto bere z žrebanjem glavne nagrade in podelitvijo nagrad naj bralcem – tistim bralcem, ki so v času trajanja projekta prebrali več kot pet knjig in tistim, ki so prebrali celo 60 ali več knjig z bralnega seznama. Podelitvi priznanj in nagrad bo sledil koncertni del z glasbenim nastopom Severe Gjurin, ki bo tokrat nastopila s filmsko obarvano glasbo, ki ji bo sledil nastop etno-jazz zasedbe Dirty Sanchez. Program bodo zaključili s filmsko projekcijo ob 20. uri v Trubarjevi hiši literature.

O projektu Mesto bere V ospredju letošnjega programa bralnega projekta Mesto bere … mesto gleda sta bila knjiga in film, s čimer se je Mestna knjižnica Ljubljana pridružila projektu Leto kina – ob 90-letnici mestnega kina Kinodvor. Na seznam knjig so uvrstili 60 izbranih knjižnih naslovov klasične in sodobne tuje in slovenske knjižne produkcije, po katerih so bili posneti tudi odlični filmi. Na seznam so dodali še tri strokovne knjige, ki obravnavajo zgodovino filma in aktualno filmsko tematiko.

Program prireditve • od 16. do 20. ure: Mestna knjižnica Ljubljana se predstavlja – predstavitev dejavnosti, servisov in projektov na stojnicah • ob 17. uri: Pripovedovalski variete in literarno-bralna intervencija  – gledališko-glasbeni pripovedovalski vložek in odlomki iz knjig Mesto bere • ob 18. uri:  podelitev priznanj sodelujočim in žrebanje nagrad – zaključek projekta Mesto bere • ob 18.30  uri: glasbeni nastop Severa Gjurin – akustična filmsko-glasbena poezija • ob 19. uri: nastop glasbene skupine Dirty Sanchez: etno jazz fuzija • ob 20. uri Trubarjeva hiša literature: projekcija filma po literarni predlogi

V primeru dežja bo prireditev potekala v Trubarjevi hiši literature, sporočajo iz MOL.

PODOBNI ČLANKI