Na Grajskih dnevih otroke na giljotino

0 16
Foto: eLjubljana
V času od 16. do 18. maja so na Ljubljanskem gradu potekali že 4. Grajski dnevi – brezplačna prireditev za družine. Oglejte si nekaj fotografij.  
Foto: eLjubljana
Foto: eLjubljana

Z Grajskimi dnevi v Ljubljani tradicionalno obeležujemo pomemben dan v zgodovini Ljubljanskega gradu. 16. maja 1905 je takratni ljubljanski župan Ivan Hribar v imenu mesta od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad. Ob obletnici tega dogodka od 16. do 18. maja na Gradu poteka pester brezplačni program različnih dogodkov, primernih za vso družino. V času tokratnih Grajskih dni pa je izšel prvi in pravi grajski strip z naslovom Dan, ko je izginil Ljubljanski grad, stripovski hiphop po zmajsko – grajski zgodovini.

Foto: eLjubljana
Foto: eLjubljana

16. maja 2014 so si otroci lahko ogledali lutkovno predstavo Žabji kralj, grajski uslužbenci pa so jih popeljali na iskanje zmajevega zaklada. Ob 18.00 so odprli razstavo Obnova in revitalizacija Ljubljanskega gradu, ki je na ogled v Stanovski dvorani.

Foto: eLjubljana
Foto: eLjubljana

17. maja 2014 so se otroci in odrasli lahko udeležili delavnice grajskih plesov, otroci pa so spet iskali Zmajev zaklad – pod strokovnim vodstvom so raziskovali zgodovino Ljubljanskega gradu. Sledil je Večer poezije, glasbe in humoresk z Nano Milčinski, vstopnice so seveda pošle že davno pred dogodkom.

Foto: eLjubljana
Foto: eLjubljana

V nedeljo, 18. 5. je bil Dan odprtih vrat od 9.00 do 20.00 – Srednjeveški tabor od 10.00 do 18.00. Potekala je tudi stripovska delavnica, potakala pa je lutkovna predstava Mini teatra.

Foto: eLjubljana
Foto: eLjubljana