Reševalci so se vrnili iz BiH

0 20

V nedeljo, 1. junija 2014, so se v Ljubljano vrnili pripadniki sil zaščite in reševanja MOL ter JP Vodovod – Kanalizacija, ki so na območju Bijeljine nudili pomoč po katastrofalnih poplavah.

poplave

Ekipa, sestavljena iz 58 pripadnikov Javne gasilske službe MOL, Oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo MU MOL in sodelavcev JP Vodovod – Kanalizacija, je v Bijeljino odpotovala 28. maja 2014. Na prizadetem območju so opravljali naloge črpanja vode iz poplavljenih objektov, črpanja fekalnih vod in čiščenja kanalizacijskega omrežja, čiščenja objektov, prečrpavanja naftnih derivatov, prizadetim pa so pomagali tudi pri iznosih kosovnih odpadkov.
Konvoj je bil sestavljen iz 21 vozil in veliko opreme, ki je zagotavljala izvedbo vseh navedenih nalog in tudi njeno samooskrbnost za celotno obdobje njenega delovanja (prehrana, nastanitev, gorivo, zdravstvena oskrba). To je bila najobsežnejša mednarodna pomoč Ljubljane v reševalnih silah doslej.

Spomnimo, da je Mestna občina Ljubljana na prizadeta območja že takoj po poplavah, 17. maja 2014, poslala enote Javne gasilske službe MOL, pobratenim mestom pa je namenila finančno pomoč.